ETUSIVU

Onko elämäsi suunta hukassa?

Oletko ahdistunut?

Olet kohdannut vaikean vastoinkäymisen.

Olet joutunut narsistin uhriksi.

Me autamme sinua löytämään ratkaisuja ongelmaasi ja löytämään tien tasapainoiseen ja innostavaan elämään.

Volmea-lyhytterapian asiakkaaksi hakeutuu usein ihminen, joka ei tiedä tarvitseeko hän terapiaa. Asiakas ei ehkä itse pysty määrittelemään syytä pahaan oloonsa. Kulissi on ehkä edelleen moitteeton - kukaan, ei edes läheiset arvaisi että sisäinen tilani on kaikkea muuta. Mielessä liikkuu monia ahdistavia ajatuksia: olen huono, epäonnistunut, sairastumassa, tulossa hulluksi. Voiko tähän saada apua?


Me Volmealla hyödynnämme kognitiivisen lyhytterapian menetelmiä. Tämä terapiamuoto on laajasti tutkittu ja on osoittautunut tehokkaaksi ja hyödylliseksi monille asiakkaille eri ikäryhmissä. Terapian tavoitteena on auttaa sinua tunnistamaan ja muuttamaan haitallisia ajattelumalleja sekä löytämään uusia tapoja käsitellä vaikeita tunteita. Lyhytterapia on hyvin kustannustehokas hoitomuoto sen toimivuudesta ja lyhytkestoisuudesta johtuen. 

Tärkeimmät piirteet kognitiivisessa lyhytterapiassa ovat:

Ajallisesti rajattu: Kognitiivinen lyhytterapia on tarkoitettu lyhyempiin hoitojaksoihin. Se voi kestää vain muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen sinun tarpeista ja tavoitteista.

Keskittyy tavoitteisiin: Terapeuttimme auttaa sinua tunnistamaan ja määrittelemään selkeät tavoitteet, joiden parissa työskentelet terapian aikana.

Keskittyy nykyhetkeen: Terapia keskittyy eritysesti nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sen sijaan, että pureuduttaisiin syvälle menneisyyteen. Pyrimme kanssasi löytämään konkreettisia ratkaisuja ja keinoja, joilla käsitellä nykyisiä haasteita.

Kognitiivisten menetelmien käyttö: Terapian aikana autamme sinua tunnistamaan ja haastamaan haitallisia ajattelumalleja ja uskomuksia, jotka vaikuttavat negatiivisesti sinun tunnetiloihin ja käyttäytymiseen.

Käytännön harjoitukset: Terapiassa käytetään usein käytännön harjoituksia ja kotitehtäviä, joiden avulla voit soveltaa oppimiasi  taitoja arkielämässäsi.

Kognitiivinen lyhytterapia soveltuu hyvin sellaisille asiakkaille, jotka haluavat nopeampia tuloksia ja pystyvät työskentelemään tiiviisti terapeutin kanssa yhdessä määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Se on osoittautunut tehokkaaksi monien erilaisten psyykkisten häiriöiden ja haasteiden hoidossa, kuten masennus, ahdistus, stressi, pelot, riippuvuudet ja muut kognitiiviset ongelmat.